Ronde uitsparingen: het detail dat deze lente-zomer 2021 een trend wordt

De ronde uitsparingen van dit voorjaar 2021 zijn de waardige opvolgers geworden van de openingen en geometrische halslijnen met een uitgesproken jaren 90-karakter die de looks van afgelopen zomer bevolkten. En hoewel deze, in meer willekeurige vormen, de sleutel zullen blijven in het volgende seizoen, is het het ronde silhouet dat een van de grote nieuwigheden van het seizoen vormt. Als het debuut van Raf Simons in Prada er geen twijfel over laat bestaan dat dit detail de komende maanden veel speelplezier zal geven – de strakke tops en overlappende sweaters leggen speciale nadruk op deze perforaties – bevestigen andere firma’s zoals Burberry, Givenchy of Victoria Beckham welke zal ook een trend worden.

Terwijl het bedrijf van Riccardo Tisci kiest voor deze openingen in leggings uit de lente-zomer 2021-show, biedt het debuut van Matthew Williams een meer verfijnde versie ervan door middel van strass-applicaties en geplaatst op de ellebogen en op de neklijn-modus – nog een van de sleutels tot het seizoen herhaald door de Hongaarse firma Nanushka. Die van Victoria Beckham, subtieler, verzameld en gelegen in de buik en die van Boss, op strategische plaatsen zoals de schouders en taille of als sluitringen, benadrukken ook hun ronde vorm. Meer voorbeelden? De Fendi handgemaakte jassen die het cirkelvormige weefsel van rotan imiteren in XL-versie.

Alsof het de futuristische versie van de gescheurde versie is die we terug zullen zien in jeans met een ontspannen silhouet, een van de trends van de jaren 2000 die sterk terugkeert, de ronde uitsparingen – samen met cropped tops of hotpants ook van de begin van de eeuw – ze legden op een duidelijk bewuste manier speciale nadruk op de blote huid. Is het de reactie van de industrie op de maskers die een jaar lang onze gezichten gedeeltelijk bedekken?

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *