Dit is de trend in lentekleding die het concept van ‘sexy’ opnieuw bekijkt

Het is een zeer complex jaar geweest voor de industrie in een scenario waarin het comfort van trainingspakken en leggings en het concept van latente sexy in lentecollecties worden besproken: een paradigma waarin de seksualiteit van Victoria’s Secret afloopt Het wordt vervangen door de sensualiteit van de Savage X Fenty lingerie. Een paradigma waarin, zoals Vivienne Westwood voor het eerst deed in de vroege jaren 80, de beha in het volle zicht wordt gedragen, maar altijd in termen van vrouwelijke supervisie.

Dit idee van sexy, dat ook speelt met concepten als transparantie of leerfetisjisme, wordt niet alleen gedestilleerd in categorieën die zo letterlijk zijn als lingerie of kleding die zo voor de hand ligt als de beha. Erotiek kan ook schuilgaan in bepaalde silhouetten of sneden die spelen om delen van de huid in bepaalde termen te laten zien. Het conservatisme van Amish-jurken zoals die van The Vampire’s Wife of Bathseva maken plaats voor jurken die uitsnijdingen de beste bondgenoot van sensualiteit maken. Dit wordt aangetoond door de lentetrends: er zijn verschillende merken die op de catwalk gokken voor de strategische bezuinigingen op (relatief) onverwachte plaatsen van het lichaam om centimeters huid bloot te stellen aan de lucht. Versace wedde bijvoorbeeld op het tonen van een deel van de romp met zwarte jurken die aan het andere uiteinde van de taille waren samengevoegd.

Alexander McQueen had kronkelige openingen die het concept opnieuw bevestigden met oogjes en touwtjes die door het lichaam van het model liepen. Dit zijn echter de meest voor de hand liggende gevallen. Over het algemeen verwijzen de uitsparingen die we in de lente / zomer 2020-collecties hebben gezien naar zeer minimalistische snitten. Gucci is een van de firma’s die een van de meest originele ideeën op de catwalk aanbiedt. Een lasergesneden in de vorm van bloemblaadjes die zich in verschillende formaten herhaalt: in jurken bedrukt op borsthoogte, met vier blaadjes die een deel van de buik laten zien dankzij lange jurken of als een manier om de sluiting op een sensuele opening te plaatsen die tot aan de onderkant reikt heuphoogte. De Britse ontwerper Christopher Kane omvat deze strategische snitten ook in verschillende versies die het deel van de kofferbak benadrukken, met snitten en halslijnen uit de jaren 80.

De meest herhaalde gok op de catwalk is echter om een ander deel van het lichaam te laten zien: het zijn die centimeters in de taille, net boven het heupbeen, die het meest worden tentoongesteld in de voorjaarscollecties. Het was bijvoorbeeld het voorstel van Halpern, met korte jurken met lovertjes die een enkele snit op deze hoogte hadden. Ook die van JW Anderson, wiens licht gerafelde snit een decoratiemotief in diamanten verwerkt. Saint Laurent, van zijn kant, stelde asymmetrische jurken voor met bohemienprints die deze snit in de taille hadden verwerkt, waarbij precies dit deel tussen de borst en de heupen werd getoond, waardoor een van de meest bochtige rondingen van het vrouwelijke silhouet werd benadrukt.

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *