En jij, zou jij de roze korte broek dragen die dit voorjaar een trend wordt?

Roze korte broeken zijn lastig, dat weten we. Als de terugkeer van deze broek niet zonder controverse is geweest – het silhouet is niet altijd vlakker en de stijlhandleiding is niet gemakkelijk – stellen we ons voor dat geverfd in een kleur die niet onopgemerkt blijft, het niet bepaald het water zou kalmeren. Nu, na het bekijken van de nieuwe Pre-Fall 2021-collecties, wijst alles erop dat ze de komende maanden een trend kunnen worden. We zeggen het niet, maar drie merken die de neiging hebben om met elk van hun voorstellen de wensen van de industrie (en insiders) te voorspellen. Terwijl Chanel gokte op een babyroze ontwerp met appliqués aan de zijkant in de voorjaarsshow van 2021, vallen de digitale presentaties van Oscar de la Renta en Burberry voor het volgende herfstvoorseizoen samen met een op maat gemaakte bermuda in diep bubblegumroze. Kans?

Rekening houdend met het feit dat korte broeken een van de meest gewilde kledingstukken van afgelopen zomer waren – wat impliceert dat dit het seizoen zou kunnen zijn waarin ze zich eindelijk in onze kast nestelen – en dat roze met kracht zal terugkeren als een van de meest belangrijke kleuren van de lente 2021, is de combinatie van beide trends in één stuk logischer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Maar verre van een geïsoleerd ontwerp dat zelfs onopgemerkt zou kunnen blijven tussen een amalgaam van looks, is de waarheid dat de bedrijven voorstellen om al het vlees op de grill te leggen voor zover het hun gebruikershandleiding betreft.

Hoewel het hoogstwaarschijnlijk is dat als de roze bermuda zegeviert, het in combinatie met andere, meer discrete kledingstukken om ijzer af te trekken, de merken erop wedden dat ze ze dragen met andere stukken van dezelfde tonaliteit die het effect van een totale look creëren: Chanel mixt de hare met een tweed jasje van dezelfde kleur, Oscar de la Renta doet het met een blootliggende bh van dezelfde kleur en dezelfde Burberry met een patchworkshirt dat de safari-look opnieuw lijkt uit te vinden. Nu hoeven we alleen maar te kijken of de populaire winkels hun steentje bijdragen en eindigen we met een trend die nu, midden in de winter, zo ver weg lijkt, maar die een flinke dosis (esthetisch) optimisme voor morgen doordringt.

Published
Categorized as Mode

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *