DIY: een oorbel-organizer om thuis op te hangen

Grote en kleurrijke oorbellen zijn in de mode. Met deze organizer heb je ze allemaal bij de hand en kies je gemakkelijker degene die je elke dag wilt dragen. Zo versieren ze niet alleen je oren, maar ook je muren!

Materialen:
• Een 30 x 21 cm 4 mm dik fineer
• Afplakband
• Schuurpapier
• Jute touw
• Regel
• Schaar
• Boor en fijn bit
• Verf of lak en penseel (optioneel)

Stap 1: voordat u begint, moet u deze sjabloon afdrukken, zodat de gaten goed uitgelijnd zijn. Druk het op volledig formaat af op een vel A4-papier (het standaardformaat).
Stap 2: Gebruik de afplaktape om de afgedrukte afbeelding gecentreerd op het fineer te bevestigen.
Stap 3: Boor voorzichtig gaten in het plaatwerk met behulp van de sjabloon als richtlijn. Afhankelijk van het aantal oorbellen dat je hebt en hun maat, kun je ze allemaal of slechts een paar doorboren, zoals in dit geval.
Stap 4: maak een gat 2 cm vanaf de bovenzijde en 2 cm vanaf de linkerkant van het vel; dan nog 2 cm vanaf de rechterkant. Deze twee gaatjes worden gebruikt om het touwtje te plaatsen en om de organizer aan de muur te hangen.
Stap 5: Schuur het stuk licht om eventuele spanen te verwijderen.
Om het hout vervolgens tegen vocht te beschermen, kunt u het lakken met een kleurloze matte vernis of schilderen in een kleur die bij uw interieur past. In dit geval ziet een duizendjarige roze er geweldig uit op een lege muur.
Stap 6: knip een touwtje van 25 cm af en steek elk uiteinde door een van die twee gaatjes die je zojuist hebt gemaakt, zodat de uiteinden zich in het deel van het vel bevinden dat zichtbaar zal zijn. Maak vervolgens aan elk uiteinde van de draad een knoop om deze op zijn plaats te bevestigen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *