DIY: een elegante vaas van koper en cement

Om dit eenvoudige en originele stuk te maken, heb je een koperen buis en wat cement nodig die je in een ijzerhandel koopt.

Met een industriële en moderne uitstraling dankzij de combinatie van koper en cement, is deze vaas een stuk dat perfect past in hedendaagse, Scandinavische en zelfs de meest klassieke omgevingen.

Materialen: • Een kleine plastic bal; in dit geval hebben we er een gebruikt met een diameter van 22 cm
• Een 25 mm brede koperen buis – het kan naar wens zijn
• Cementpasta, die u kunt vinden in bouwmarkten of handwerkwinkels
• Mengkom
• Trechter
• Een paar scharen
• Een zeef iets groter dan de kinderbal
• plakband
• Zwarte spuitverf

Stap 1: Maak een ronde snede in de bal ter grootte van de koperen buis. Het maakt niet uit waar je de snede maakt, want de minibal is rond. Plaats de trechter bovenop de opening. We raden aan dat het een oude trechter is die u niet meer zult gebruiken – wanneer het cement opdroogt, zal het moeilijk zijn om het te verwijderen. U kunt ook een gesneden plastic fles gebruiken, zoals op de afbeelding.
Stap 2: Meng het cement en water. Het mengsel mag niet te dik zijn, zodat het soepel door de trechter stroomt. Het is het beste om een verhouding van gelijke delen water en cement te maken, zodat het een textuur heeft die lijkt op de massa van de crêpes.
Stap 3: Plaats de bal in een zeef die ongeveer overeenkomt met de rondingen van de bal, zodat de bal zijn vorm behoudt. Dit is nodig omdat het cement in de bal uitzet en het basisgedeelte van het stuk te veel zou kunnen verwijden en zijn ronde vorm zou verliezen als het de zeefsteun niet had.
Giet voorzichtig het vloeibare cement door de trechter totdat de bal vol is. Tape rond de koperen buis in het gebied dat in contact komt met het cement om vlekken te voorkomen.
Duw de buis langzaam door de opening. Als u merkt dat het cement aan de zijkanten een beetje overloopt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt het verwijderen als u de kauwgom verwijdert. Laat het stuk nu drogen. Controleer van tijd tot tijd of de buis niet gedraaid is: als het deeg droog is, kan het niet meer worden gerectificeerd.
Stap 4: het droogproces kan meerdere dagen duren, het hangt af van de verhouding die u in het cement en het water heeft gedaan. Om de koperen buis te schilderen (in dit geval hebben we deze zwart geverfd), moet je wachten tot het stuk is uitgehard en het kan verwijderen. Wees geduldig en respecteer nauwgezet het droogproces.
Na een dag kun je voorzichtig het rubber van de bal afsnijden met een uitsteker. Zonder de rubberen coating zal het cement veel sneller aan de lucht drogen.
Alle ideeën om uw huis te versieren in de ‘Decoratie’ sectie van Houzz Spain Magazine
Stap 5: Op de foto kun je zien hoe de onderkant van de vaas eruit ziet. Soms kunnen er kleine belletjes op het oppervlak verschijnen, maar deze zijn eenvoudig te verwijderen met schuurpapier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *