Doe het zelf: enkele servetten versierd met stencil

Geef een origineel tintje aan uw tafel met dit ambacht en personaliseer enkele effen servetten met de stenciltechniek.

Sjabloneren of sjabloneren bestaat uit het gebruik van gestanste sjablonen om tekeningen of motieven te maken. U kunt deze techniek gebruiken om meubels, vloeren of allerlei soorten textiel te personaliseren; u hoeft alleen maar voor elk geval de juiste verf te kiezen.

Als algemeen advies: als het de eerste keer is dat je deze techniek gebruikt, is de aanbeveling die ik meestal doe op mijn Dr.Livinghome-blog met betrekking tot dit soort doe-het-zelfzaken, dat je tests doet op een schroot die je thuis hebt voordat je begint met de servetten. Het is heel eenvoudig, maar je moet het onder de knie krijgen zodat de tekening goed gedefinieerd is!

Materialen:
• Gewone servetten
• Acrylverf voor stof
• Stencil sjabloon
• Stencil penseel
• Verwijderbare spuitlijm

Stap 1: Breng een royale laag spuitlijm aan om het sjabloon op de stof te bevestigen. Dit voorkomt dat verf onder het sjabloon sijpelt en het motief vervaagt.
Om comfortabeler te werken, gebruikt u de spray in gebieden van ongeveer 20 x 20 inch per keer, in plaats van de spray op het hele servet aan te brengen.
Stap 2: Leg het sjabloon op de gekozen plek en druk met je vingers zodat het goed vastzit aan de stof. Dompel vervolgens de sjabloonborstel in de verf en verwijder het overtollige putje.
Begin aan het ene uiteinde van de sjabloon en tik op het penseel totdat de hele tekening bedekt is.
De sjabloonkwast is recht omdat bij deze techniek de verf niet wordt aangebracht door de kwast heen en weer te schuiven maar door er van bovenaf op te tikken, met de kwast loodrecht op het te schilderen oppervlak.
Stap 3: Verwijder het sjabloon, wacht tot de verf goed droog is en herhaal de eerste stappen in een ander gebied om het motief te maken. U kunt de tekeningen in dezelfde richting plaatsen of draaien, wat u maar wilt.
Stap 4: Als u het patroon heeft voltooid, volgt u de instructies van de fabrikant zodat de verf stevig op de stof is bevestigd. Normaal gesproken moet je de stof binnenstebuiten strijken en dan in de wasmachine.
Houd er rekening mee dat de verf die we hebben gebruikt een acryltextielverf is. Het is prima om je mond af te vegen met die servetten, maar gebruik ze niet om warm voedsel te hanteren, zoals het inpakken van een biscuitgebak, vers uit de oven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *