DIY: Een mand met kwastjes gemaakt van touw

Doe mee met de knutselkoorts met deze mand: een eenvoudig handwerk met wol en touw dat je niet kost om te maken.

Het gebruik van natuurlijke vezels en het vermijden van de synthetische, in een soort terugkeer naar de ambachtsman, is een trend in decoratie. Een van de elementen waarmee je mee kunt doen aan deze trend zijn de manden. Leer samen met María, de blogger van Dr. Livinghome, hoe je een mand van touw met schattige kwastjes kunt maken.

Materialen: • Touw. Om deze mand te maken heb je vele meters touw nodig. Voor deze kleine pot is ongeveer 9 meter gebruikt.
• Zwarte wol
• Lijmpistool met bijbehorende lijmsticks
• Bloempot of ander object dat als mal dient
• Schaar

Stap 1: De eerste stap is het maken van de kwastjes. Om dit te doen, wikkel je het garen om je vingers. Pas op dat je niet te veel rondgaat, anders ziet de kwast eruit als een pom pom.
Als u tevreden bent met het volume, knipt u het garen af. Gebruik een stuk wol van ongeveer 20 cm om de vezels die je om je vingers hebt vast te binden en haal dit stuk tussen je vingers en de opgerolde wol.
Eenmaal vastgebonden, kunt u uw vingers loslaten. Je zult zien dat de wol als een bal is. Knip het zo af dat de uiteinden los zijn als een kwastje
Stap 2: Om de mand te starten, wikkelt u het touw om zichzelf heen zodat het strak zit.
Gebruik vervolgens het spuitpistool om de lijm voorzichtig op het oppervlak van het touw aan te brengen. Dit deel zal naar binnen zijn; het is dus beter dat er overtollige lijm is (hoewel het esthetisch niet ideaal is) dan tekort te schieten en dat bij het hanteren van de mand de bodem loskomt.
Stap 3: Zodra de lijm is opgedroogd, plaatst u de mal op de basis en begint u het touw eromheen te wikkelen. Nu moet je wel wat voorzichtiger zijn bij het aanbrengen van de lijm om te voorkomen dat het aan het oog blijft plakken.
Mijn advies is dat je beetje bij beetje vooruitgaat, dat wil zeggen, het touw van 10 bij 10 cm min of meer vastplakken. Zo wikkel je het touw rustig om de mal.
Stap 4: Als je ziet dat je maar twee windingen touw hebt om naar de bovenkant van de mal te gaan, is het tijd om de kwastjes te plaatsen. Bind ze aan het touw, zodat ze min of meer op gelijke afstand staan. In mijn mand heb ik ongeveer 5 kwastjes gebruikt, maar het is geen probleem om meer (of minder) te plaatsen.
Stap 5: Knip tot slot het uiteinde van het touw af en buig het lichtjes naar de binnenkant van de mand, die min of meer verborgen is. Om te voorkomen dat dit geval gaat rafelen, moet u royaal lijm aanbrengen (ook hier is veiligheid belangrijker dan esthetiek).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *