Wat te doen en te zien op Curaçao

Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen ligt vlakbij Venezuela en kenmerkt zich door de authenticiteit van die Europese en Afrikaanse mix, met een architectuur van de heldere kleuren van het Caribisch gebied, voornamelijk in de hoofdstad Willemstad.

De munteenheid is de Florijn, hoewel de Amerikaanse dollar ook wordt gebruikt waarmee u in commerciële instellingen kunt betalen. Er wordt Nederlands of Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments (een mengeling van Portugees, Nederlands, Spaans en Afrikaanse talen) gesproken.

Willemstad
Curaçao is te bereiken per vliegtuig of per cruiseschip dat aanmeert in Willemstad, vlakbij het stadscentrum waar u gemakkelijk winkels, typische eetrestaurants, cafés en interessante plaatsen kunt vinden om te bezoeken.
Tussen kleurrijke huizen vind je interessante plaatsen, zoals Brion Square, Kura Hulanda Museum, Rif Fort in Otrobanda, Governor’s Palace, Floating Market, Postal and Maritime Museum, Jojo Correa Square, Synagogue, Wilhelmina Square Park en Forten Waterford en Fort Amsterdam in Punda.

Stranden
Bijna alle stranden die toeristen bezoeken, bevinden zich in het zuiden van het eiland. Dit zijn degenen die we aanbevelen:
• Bahía Azul: In de buurt van San Michel, wordt dit strand aanbevolen voor gezinnen met kinderen.
• Zeeaquarium: Het ligt naast het zeeaquarium met palmbomen en wit zand, het is ideaal voor kinderen om hun kastelen te bouwen en te spelen in het ondiepe water, je vindt er ook winkels, bars en je kunt er watersporten beoefenen.
• Cas Abao: Dit witte zandstrand, kristalhelder water en palmbomen heeft alle voorzieningen om u een aangenaam gevoel te geven.
• Caracasbaai: Het maakt deel uit van het onderwaterpark van Curaçao en wordt over het algemeen bezocht door duikers en snorkelaars.
• Jan Thiel: Het interessante aan dit strand is dat het een afgesloten gedeelte heeft met een zwembad en een waterpark waar kinderen kunnen spelen.

Ontdek de zeewereld
Als je dolfijnen wilt ontmoeten, heb je bij Curaçao Dolphin Academy de mogelijkheid om ze te ontmoeten, met ze te zwemmen, te snorkelen en zelfs te duiken.
Om een verscheidenheid aan kleurrijke vissen en riffen te observeren, heb je de mogelijkheid om in een zelfrijdende onderwaterscooter te zitten.
Je kunt ook het aquarium bezoeken, met een open watersysteem, het zeewater wordt continu gepompt, waardoor je de zeedieren kunt observeren terwijl ze ze voeren.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published.