Bogotá, wat er te zien en te doen is

Ontdek wat te zien en te doen is in Bogotá, het belangrijkste culturele centrum van Colombia: musea, kerken, winkels, rumba, eten voor alle smaken en in de buitenwijken een onvergetelijk landschap.

De heuvel van Monserrate
De belangrijkste referentie voor degenen die naar Bogotá komen, is de Cerro de Monserrate, misschien wel de meest bezochte plaats in de hoofdstad van Colombia, zowel ‘s nachts als overdag.
Atleten en toeristen komen elke dag om dit heiligdom te bezoeken, om een van de beste panoramische uitzichten over de stad te nemen en een gerecht te proeven van het menu van de twee restaurants daar of de zoetigheden en typische gerechten die worden verkocht in de eetkraampjes.
-Plaza de Bolívar, de belangrijkste as van de Colombiaanse geschiedenis Het is het epicentrum van de grote evenementen van het land, zoals de inauguratie van de president en enkele concerten. Eromheen zijn de primatenkathedraal, La Casa del Florero, het Paleis van Justitie, het Paleis van San Carlos, de plaats waar het Congres van de Republiek en het Liévano-paleis, waar het kantoor van de burgemeester van Bogotá actief is.

La Candelaria, kleuren en cultuur
Elke ruimte in deze buurt vertelt een verhaal, dat nog steeds deel uitmaakt van de dagelijkse gebeurtenissen in de hoofdstad van Colombia. Als je terug in de tijd wilt gaan, moet je deze buurt kennen, een plek vol verhalen, monumenten, musea, kerken en straten waar nog overblijfselen uit de koloniale tijd bewaard zijn gebleven.

Musea vol geschiedenis
Er zijn ongeveer 58 musea, waarin de geschiedenis en kunst van het land geconcentreerd zijn. De lijst wordt aangevoerd door:
• goudmuseum
• Botero-museum
• Koloniaal museum
• museum van Moderne Kunst
• Nationaal Museum van Colombia
• Onafhankelijkheidsmuseum – Casa del Vase

Heiligdommen, kathedralen en kerken
Het centrum van Bogotá brengt de meeste koloniale tempels samen met die van patrimoniaal belang vanwege hun architectonische ontwerpen zoals de barok en de meest representatieve schilderijen van koloniale kunst. Waaronder:
• Kerk van San Francisco
• Kerk van de Derde Orde
• Veracruz Kerk
• Kerk van Las Aguas
• De kathedraal met zijn kapel van de Sagrario
• Kerk van Onze Lieve Vrouw van Candelaria

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published.