Tips voor het verzorgen van planten voor kinderen

Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Dit kan, hoewel we weten dat het logisch is, ons soms het gevoel geven dat er niet het gepaste belang aan wordt gehecht. Daarom gaan we je bij Gardening On advies geven zodat de kleintjes in huis leren om voor planten te zorgen en ze te respecteren. Altijd rekening houdend met hun leeftijd, zullen deze tips voor het verzorgen van planten voor kinderen zeker erg nuttig zijn.

Leer ze water
De jongste kinderen, 3 jaar, vinden het heerlijk om met hun douche water uit de zee te halen en de zwembaden die ze op het strand hebben gemaakt te vullen. Waarom leer je ze niet om de planten water te geven? Diezelfde gieter is gevuld met een beetje water en ze krijgen te horen welke potten of planten ze water moeten geven, terwijl ze uitleggen waarom het belangrijk is om dit van tijd tot tijd te doen.

Laat ze je vergezellen naar de tuin of het terras
Kinderen leren door te imiteren. Als je ze je laat vergezellen als je naar de tuin of het terras gaat om voor je planten te zorgen, is het heel goed mogelijk dat je op de minst verwachte dag ze de bladeren op ongedierte inspecteert of droge bladeren en / of verwelkte bloemen verwijdert.

Leg uit waarom ze belangrijk zijn
Planten zijn erg belangrijk voor de mens maar ook voor de planeet. Dankzij hen kunnen we ademen, meubels, papier en een grote verscheidenheid aan dingen en medicijnen verkrijgen; zonder te vergeten dat ze een min of meer aangename temperatuur behouden. Dit alles kan door kinderen worden geleerd, zodat ze weten waarom ze voor zichzelf moeten zorgen.

Voer activiteiten uit die verband houden met planten
Als ze eenmaal wat kennis over planten hebben opgedaan, kun je ze aanmoedigen om bijvoorbeeld een muurschildering te maken. Daarin kunnen ze afbeeldingen plaatsen van producten die gemaakt zijn van planten, of met afbeeldingen daarvan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *