Wanneer bloeit rozemarijn

Rozemarijn is een plant die veelal wordt meegenomen in het ontwerp van tuinen en terrassen in mediterrane stijl: hij is goed bestand tegen de impact van de zon en heeft ook niet veel water nodig om in leven te blijven. Noch is het een die gewoonlijk lijdt aan de aanval van ongedierte; in feite werkt het als een afweermiddel voor de meest voorkomende, zoals muggen, wittevlieg, vlooien en rupsen.
Maar zelfs als ze niet bijzonder groot zijn, kunnen hun bloemen helpen om het gebied waar ze zijn verder te verfraaien, tot het punt dat ze worden gemist als ze niet ontkiemen. Om deze redenen zijn er mensen die zich afvragen wanneer rozemarijn bloeit en wat er kan worden gedaan om ze te produceren.

Wanneer bloeit het?
Dit is een plant die meerdere keren per jaar bloeit, maar zijn tijd van grootste pracht valt zonder twijfel samen met het einde van de winter / het begin van de lente. Als er veel planten in rust blijven, kan deze struik de dag een beetje opfleuren terwijl we wachten tot de lentehitte de winter verdrijft.
Evenzo moet worden gezegd dat ze een verademing zijn voor veel insecten, zoals bijen, omdat ze zich voeden met het stuifmeel van hun bloemen. Hoewel ze, zoals we hierboven al zeiden, ook interessant voor ons zijn, omdat hun honing een voortreffelijke smaak heeft.

Wat betekent het dat rozemarijn bloeit?
Omdat het een plant is die al heel lang wordt gekweekt, heeft het aanleiding gegeven tot een reeks overtuigingen en / of mythen. Ik herinner me bijvoorbeeld geen Allerheiligen (1 november) zonder door enkele Mallorcaanse huizen te gaan en geen twee of drie takken rozemarijn ondersteboven bij de voordeur te zien hangen. Waarom?

geloven dat rozemarijn onsterfelijkheid symboliseert. In andere delen van Europa was het zelfs gebruikelijk om een tak, en beter als hij bloemen had, van deze plant te hebben terwijl de begrafenis van een geliefde werd gevierd. Zelfs als we een beetje verder terugreizen in de geschiedenis, toen de oude Egyptenaren werden geregeerd door farao’s en de piramides prachtig waren, zullen we zien dat ze een paar takjes namen, ze hakten en ze vervolgens in de handen van hun overledenen legden.

In een iets recentere tijd, in de 19e eeuw, was het gebruikelijk om rozemarijnblaadjes en / of bloemen onder het bed te hebben. En u vraagt zich af: wat is daar heilzaam aan? Zoals we weten, is goed slapen erg belangrijk voor het goed functioneren van ons hele lichaam. Dus in een tijd dat de medicijnen die we vandaag hebben niet beschikbaar waren, was slapeloosheid of nachtmerries een heel, heel ernstig probleem. Om het op te lossen, zijn er mensen die hun toevlucht namen tot deze praktijk, omdat ze dachten dat ze op deze manier vredig konden slapen.

Een ander interessant feit is dat rozemarijn altijd in verband is gebracht met goede dingen: geluk, veel geluk, oprechtheid. In Engeland was het gebruikelijk om elke keer dat je voor een bedrijf ging werken een filiaal op je jas te dragen, in het volle zicht van iedereen. Het was iets dat met zeer goede ogen werd gezien, omdat het een manier was om te zeggen dat je wilde dat het bedrijf goed functioneerde en succesvol was.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *